skip to Main Content
Aletta Schrijft Over De Zorg Voor Haar Kinderen: Een Week Vol Mantelzorg(en)

Aletta schrijft over de zorg voor haar kinderen: Een week vol mantelzorg(en)

Wat weer een week vol mantelzorg!
Verhuizing van de oudste dochter, indicatie aanpassen, aanvragen van een tijdelijke WW uitkering én nieuwe baan voor oudste dochter.
Klinkt weinig maar daar komt een behoorlijke bak met mantelzorg om de hoek kijken.
De op stapel zijnde verhuizing is nog te doen: praktische zaken zoals een adreswijziging, huursubsidie aanvragen, gas, wat er elektra regelen. Kleine opdrachten die per 3 stuks uitgevoerd worden door mijn dochter want dat is behapbaar.
Voor mij betekent het nu dat ik tijdelijk ook mantelschilder ben want als je met je 21e nog nooit een kwast in handen hebt gehad dan heb je daar wel ondersteuning bij nodig. Ging goed, behalve dat de rollers van de muurverf in een bak terpentine lagen….
Het aanvragen van een tijdelijke WW was meer gedoe. Na vijf jaar werkzaam te zijn bij een bedrijf uit Giethoorn, bleek dat zij in de winter recht had op WW vanwege het wegvallen van een flink aantal uren.
De aanvraag hebben wij in februari gedaan maar nu wil het UWV dat zij zich meldt en uitlegt waarom zij in december niet gesolliciteerd heeft. Terwijl het UWV zelf de zaakjes niet op orde heeft, hoorde ik net gisteren tijdens de uitzending van Nieuwsuur, gaat deze organisatie de zwakste uit de maatschappij op het matje roepen.
“Mam, hoe kon ik nou solliciteren als ik pas in februari een WW heb aangevraagd??
Een telefoontje naar het jongerenloket van de Sociale Dienst bood uitkomst: zij zullen Madelon steunen indien het UWV moeilijk gaat doen. Dat is één (mantel)zorg minder.
Het werk is elke winter een drama: te weinig uren dus we hadden al eens gesproken over het vinden van een andere baan en het toeval wil dat er in de buurt een vacature was. Met behulp van mij kon zij binnen twee dagen op gesprek. En ze is aangenomen! Topper!
Het opzeggen van haar huidige werk gaf meer drama. Ze werd direct uit de whatsapp groep gegooid en in plaats van dat deze werkgever blij voor haar was, kreeg ze een tirade over haar heen. “Je loopt vanzelf wel tegen de lamp bij de nieuwe baas!” was de reactie. Een (mantel)zorg extra dus.
Afgelopen week zag ik een petitie voorbij komen; mantelzorgers verdienen een week vakantie. Jep. Right. Daar lig je dan in je veel te dure bikini aan het witste strand van de wereld met een graad of 30. En zij denken dan dat mijn telefoon een week stil blijft? Dat ik niet die 235 appjes krijg? Of geen vragen krijg van de tijdelijk ingezette mantelzorger? Want mijn mantelzorgwerk is zo complex dat het amper is over te nemen.
Ik hou het wel bij mantelschilderen……

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X