skip to Main Content
Aletta Blogt Over Haar Zorgintensieve Kinderen – Het Gedoe

Aletta blogt over haar zorgintensieve kinderen – Het gedoe

Ik ben zo blij dat Paula Bierma in mijn gemeente woont! Zij is expert op het gebied van mantelzorg en ik kan altijd bij haar terecht voor vragen waarop ik geen antwoord kan vinden op google.
Een halve zondag heb ik gespendeerd aan de regeltjes van de WMO om te kijken hoe het zit met het wijzigen van de huidige hulpverlening die mijn dochter krijgt.
Eigenlijk wil ze er helemaal van af, maar dat is voor mij nog geen optie. Natuurlijk kan ze dat zelf beslissen, ze is tenslotte al 22, maar in overleg hebben we dus besloten dat ze van hulpverlener wil veranderen.
En wat zijn dan je rechten als hulpvrager? De wet is er duidelijk over: je hebt keuzevrijheid. (Overigens is over dit onderwerp echt niet veel te vinden als het gaat om wijzigen hulpverlener WMO)
Stap 1 is dus duidelijk en werd bevestigd door Paula, waarvoor dank. Maar de vervolgstappen gaan vast en zeker voor discussie zorgen, zeker gezien het keukentafelgesprek wat er drie maanden geleden heeft plaatsgevonden.
Niet mijn dochter besliste maar de aanwezige consulent. Hij wist wat goed was voor mijn dochter. Weet je nog? Dat hij zei: “Kunt u weer gewoon moeder zijn, terrasje pakken, shoppen…”
Ik heb het toen laten begaan, want ik word er doodmoe van om altijd de kont in de krib te moeten gooien.
Nu wordt alles anders. Mijn dochter wil de begeleider die ook mijn zoon heeft. Ik vind het een goede keus. Deze begeleider kent ons gezin, ook al wonen wij niet allemaal meer in één huis. Hij is zo’n tiep die van actie houdt zonder al te veel poespas en vaag gepraat. Ziet de verbanden en houdt wel van een lolletje. Wij houden daar wel van. Werkt bijzonder goed ook!
De volgende stap is dus een mail opstellen naar de consulent om de wijziging door te geven en daar verwacht ik het volgende ‘gedoe’. Ik had het niet zo op met die consulent. Ik vond dat hij teveel zijn ideeën oplegde in plaats van te luisteren naar mijn dochter. Dus dat belooft nog wat.
Met de nieuwe begeleider hebben wij dan ook afgesproken dat wij hem graag na de zomervakantie in zouden willen schakelen, zodat wij de komende maanden onze tijd kunnen investeren in het gedoe.
Ik snap dat mijn dochter hier heel erg tegen op ziet en daarom bemoei ik mij er maar weer mee. Gooi ik mijn kont wel weer in de krib.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X