skip to Main Content
Aletta Blogt Over Haar Zorgintensieve Kids: Kersteloze Kerst

Aletta blogt over haar zorgintensieve kids: Kersteloze kerst

Met vier kinderen waarvan drie inmiddels zijn voorzien van een partner is het lastig plannen, zo’n kerstweek.
Waren het nou alleen maar vier kinderen met aanhang, maar de samengestelde gezinnen van vader, moeder, schoonvader, schoonmoeder en weet ik het wat meer maken het dit jaar een mission impossible.
Moet je eens proberen: een datum prikken om gezamenlijk ‘gezellig’ kerst te gaan vieren met een dergelijk gezelschap. Gaan gemiddeld 367 appjes overheen om tot de conclusie te komen dat het dít jaar echt niet gaat lukken.
Mijn eigen moeder pakt het slim aan dit jaar en heeft een familiediner geregeld op 28 december; een soort van kerst- en nieuw dagen.
Afijn, ergens medio november heb ik mijn kroost voorbereid op een soort van kersteloze kerstdagen. Het plannen van een gezinsactiviteit, met of zonder aanhang, geeft te veel chaos.
En dan heb ik het nog niet over de jaarlijks terugkomende strijd om boodschappen te doen zo vlak voor de kerstdagen. Man, man wat een drama en elk jaar trappen wij er toch weer in he?
Vanochtend ging ik even met de jongste naar de winkel, want ze had bedacht dat ze vandaag koekjes zou bakken.
“Laten we dan nu maar gaan, want het zal wel druk worden in de winkel”, zei ik tegen haar, “en moet je niet even wat anders aantrekken?”
Ze had namelijk een jaren 90 broek aan met dikke kerstsokken en crocks die zeker 5 maten te groot waren.
“Nee, dat hoeft niet. Let toch niemand op en anders is het hun probleem, niet de mijne.”
Nu hadden wij gehoopt op een redelijk rustige winkel maar het was alsof half Steenwijk aan het hamsteren is geslagen.
“Gottegot, kan die ouwe niet even beetje antrappen. Jemig de pemig zeg, maak dan een lijstje als je niet weet welke saus je moet hebben. Waarom gaat iedereen ineens boodschappen doen?!!”
Evelien kwam weer op dreef. Een drukke winkel is goed voor de omzet maar slecht voor het humeur.
De supermarkt is één groot overlevingsbattle rondom de feestdagen.
“Ik word hier zo gaar van he?!”, zei ze met haar pak bloem en echte, ongezouten boter in de handen en inmiddels lichtelijk geïrriteerd, bij de kassa.

Op het moment dat ik dit schrijf lijkt mijn keuken inmiddels op een slagveld. Bloem everywhere, boter aan de muren en de kerstmuziek komt je met MAG-10 in de oren aangevlogen.
So this is Christmas……

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X