skip to Main Content
Aletta Blogt Over De Zorg Voor Haar Zorgintensieve Kinderen: De Diagnose

Aletta blogt over de zorg voor haar zorgintensieve kinderen: De diagnose

Al een aantal keren zijn mijn jongste spruit en ik op gesprek geweest bij Acare.
Een aantal leerkrachten van haar zijn ‘ondervraagd’ en er zijn gesprekken geweest met andere gezinsleden.
En nu, zo achteraf, denk ik: “Dat had ik allemaal zo niet kunnen organiseren als ik een baan buiten de deur had gehad. De werkgever zou mij zien aankomen met die wekelijkse gesprekken onder kantoortijd”.
Dus ik ben blij dat ik zelfstandige ben.
Afijn, het laatste gesprek vond dan afgelopen week plaats en Evelien kon niet wachten op de uitslag.
Na het gewoonlijke prietpraatje: “Hoi, Evelien, goh…heb je je haar kort laten knippen?
Evelien: “Ja. Ik ben nu ook aardig want dat past bij het kapsel”.
Dat we dat maar even weten.
Na wat tekst en uitleg kwam dan het hoge woord eruit: “Je hebt genoeg signalen om te kunnen stellen dat je autisme hebt. Bijvoorbeeld jouw afschuw van theedoeken en de bordjes ‘volgende klant bij de supermarkt”.
Evelien heeft een gruwelijke hekel aan theedoeken. “Dat stofje!!!! Brr, en het wordt helemaal erg als er geen handdoek in de keuken hangt en je verplicht bent je handen te drogen aan die theedoek! En die bordjes bij de supermarkt is ook wel een dingetje hoor. Er is gewoon niemand die die dingen gewoon even naar achteren schuift, zo irritant.”
En zo liepen wij gezamenlijk wat van die ‘trekjes’ door, van de naadloze sokken tot het ochtendritueel en de protocollen van school die niet zouden kloppen.

“Maar goed, je hebt dus wel autisme. Had je dat verwacht of niet?” was de vraag.
Heel even viel het stil en toen begon Evelien te lachen: “Het klinkt een beetje alsof ik nu te horen heb gekregen dat ik een ongeneeslijke ziekte heb maar aan de andere kant ben ik blij dat het autisme is. Als het namelijk geen autisme was geweest dan was er toch wel iets goed mis met mij!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X