skip to Main Content
Afhankelijk Van Mantelzorg: Klein Vriendje

Afhankelijk van mantelzorg: Klein vriendje

Dan zal je net zien, gaat het bloggen lekker en ben ik zelfs een stapje verder gegaan door nog een ander blog te benaderen voor bijdragen, knalt de realiteit weer keihard in mijn gezicht. Vier dagen plat met een rugpijn zoals ik die voor het laatst had toen ik jaren geleden nog lange dagen achter de computer zat te werken. Weg blogtijd, weg weekend, weg afspraak met vriendin. En zoveel pijn dat het niet leuk was samen met mij, dus in overleg is mijn lief maar wat extra gaan lopen met de hond en in de bibliotheek gaan zitten lezen in plaats van gezellig thuis samen te zijn. Gelukkig trok het wel weer wat weg en krabbel ik langzaam weer wat op. Want dat vind ik het allervervelendste, dat gevoel dat zo’n aanval van pijn en immobiliteit deze keer niet overgaat en dat dit een nieuwe fase wordt van mindere dagen. Maar vanmorgen kon ik toch weer mijn oefeningen gaan doen in de sportschool en een stukje fietsen op mijn driewieler. En vanmiddag toch weer een klein stukje schrijven, het is zo fijn, dat venstertje naar buiten.
Ik heb me trouwens niet verveeld, die dagen plat. Want ik ben bezig geweest met een hele fijne andere therapie: haken. Sinds ik thuis ben komen te zitten, heb ik mezelf verplicht om zo nu en dan iets nieuws te leren om niet helemaal stil te blijven staan en daar is haken een van de leukste ondernemingen van geweest. Het tellen en de steekjes maken geeft rust en van de dingen die van de naald glijden, wordt ik blij. Het is een hondje geworden. En zo heb ik er ook weer een klein vriendje bij gekregen dat niet hoeft te worden uitgelaten.

Karin van Tuijn

Karin van Tuijn

Karin van Tuijn (1969) is geboren met spina bifida en heeft twintig jaar full time gewerkt, onder andere als officier van justitie. Haar gezondheidsproblemen zijn inmiddels zo toegenomen dat ze arbeidsongeschikt is geworden en ook afhankelijk is van de mantelzorg van haar levenspartner. In de tijd die haar gezondheid toelaat om nog wat te doen blogt ze en probeert ze mensen in een vergelijkbare moeilijke situatie te coachen. De blogs op Mantelzorgelijk gaan over haar ervaringen als zorghebbende en de impact die dit op haar relatie heeft.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X