skip to Main Content
Aanvraag Voor Extra Zorg Niet Goedgekeurd #mantelzorgfrustratie

Aanvraag voor extra zorg niet goedgekeurd #mantelzorgfrustratie

Hallo lezers van Mantelzorgelijk, schrijft Elsbeth Verharen.

“Ik ben al jaren de mantelzorger van mijn man, die door een ongeluk niet goed kan bewegen. Op het moment heb ik zelf hulp nodig, door een zware operatie aan mijn hand en heup. Ik heb veel pijn aan mijn handen en mag mijn linkerhand de komende drie weken helemaal niet gebruiken.

Ik ben nu twee dagen thuis uit het ziekenhuis en vandaag kreeg ik bericht dat er geen ruimte is voor extra zorg en/of huishoudelijke hulp. Op zijn vroegst pas rond 6 augustus, omdat onze aanvraag nog door twee instanties moet worden goedgekeurd. We hebben alle aanvragen toch echt ruim van tevoren gedaan, half juni – een paar weken voor ik naar het ziekenhuis moest, dus dit verbaast me. En het maakt me boos.

Nu krijg ik dagelijks hulp bij het douchen, maar verder niets extra. Ik voel me hier zo machteloos over. Straks krijg ik pas extra hulp toegewezen op het moment dat ik alles weer zelf kan. En eerlijk vind ik het ook niet, want bij sommige mensen lukt het goed met de aanvraag en bij anderen loopt het in de soep.

Mijn hele weekend straks naar de knoppen, omdat ik zo boos en verdrietig ben. Op maandag ga ik met de gemeente en de thuiszorg bellen. Maar ik verwacht er niet veel van.”

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X