Aanpassingen aan het huis #degroentjes #zonderdiagnose

In 2014 zijn wij begonnen met aanvraag voor de verbouwing van ons huis. Er werd toen gezegd dat het 2 jaar zal duren voor alles gerealiseerd zal worden. In middels hebben we een passing gehad voor het til systeem. De badkamer is nu gereed om de aanpassingen te monteren. En binnenkort zal de start zijn van het monteren van de douchebrancard, zweeflift en plafond lift.

img_5661

Passing zweeflift

Verbouwing van de badkamer

We zijn sinds september bezig met het aanvragen van een rolstoel, verlengde dagopvang en aangepaste auto. Helaas ging dit niet zonder slag of stoot. De communicatie met de WMO medewerker verloopt erg stroef. Inmiddels hebben we met haar leidinggevende een gesprek gehad om tot een oplossing te komen. Wel weten we dat binnenkort de rolstoel voor Mirthe geleverd wordt.Deze is inklapbaar en zou in de auto moeten passen. Ondertussen is Mirthe zo groot en zwaar geworden dat ze niet meer in de aangepaste autostoel meer kan. Deze situatie maakt dat wij beide bang zijn dat het onze rug gaat kosten. De aanschaf van een aangepaste auto is noodzaak geworden! Op dit moment geeft WMO van gemeente Almere aan niets te vergoeden.Wij gaan nu uitzoeken hoe wij toch een aangepaste auto kunnen bekostigen.

img_5663

Passing van de rolstoel

Het onderstel wordt chroom en de zitting groen met zwart.

Wat betreft de dagbesteding/opvang zijn we bezig om een nieuwe aanvraag bij CIZ in te dienen. Bij deze aanvraag voor verlengde opvang helpt iemand ons met van MEE. Zij zijn ervaren in het aanvragen van zorg en voorzieningen. Zoals het er nu uit ziet betaalt gemeente Almere voorlopig de thuisondersteuning voor de donderdag en vrijdag middag. Hierdoor zou Sarah kunnen werken.Dit betekent dat er een begeleider van Triade Mirthe bij ons thuis opvangt. Mirthe wordt dan met een busje thuis gebracht.

Mirthes gezondheid in het algemeen

Over het algemeen gaat het erg goed met Mirthe. Ze is vrolijk en lijkt zich een klein beetje te ontwikkelen. Haar juffen hebben de indruk dat zij zich steeds meer bewust is van de wereld om haar heen. Soms lijkt ze iets te horen. Vooral harde geluiden. Als je iets laat vallen bijvoorbeeld. Waarschijnlijk voelt ze dan de trilling. Mirthe wordt ook goed door de diëtiste in de gaten gehouden. Op dit moment is mirthe 1.04 m en weegt 15,5 kg. Haar gewicht buigt wat af naar beneden. En zullen we haar voeding aan gaan passen. Ze krijgt dan iets meer Calorieën.
Helaas hebben we ook wat zorgen gehad. Mirthe blijft spugen en haar logen zijn erg gevoelig voor infecties. Daarnaast had ook problemen met haar urine. Er is ze toen urine en bloed afgenomen om te kijken wat er aan de hand was. Maar gelukkig was alles in orde. Toch gaan ze nog een keer een nacontrole doen.

Sarah en Matthijs zijn de ouders van Mirthe. Mirthe werd doof en blind geboren en is ook geestelijk en lichamelijk gehandicapt. De wetenschap kan maar geen oorzaak vinden voor Mirthes afwijkingen. Sarah blogt regelmatig over het leven met een gehandicapt kind zonder diagnose.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top