skip to Main Content
De Wondere Wereld Van MiMakker Sophie:’Tips’

De wondere wereld van miMakker Sophie:’Tips’

Mevrouw Noren is een vrouw van weinig woorden. Ze kijkt vaak met een wat norse blik voor zich uit, zonder te reageren op wat er in haar omgeving gebeurt. Voor miMakker Sophie altijd een hele uitdaging om hier door heen te komen. Maar oh, wat een andere uitstraling krijgt mevrouw wanneer het lukt en er een glimlach doorbreekt.
De laatste weken lukt het Sophie niet altijd om mevrouw echt te bereiken. Een verzorgster herkent dit en benoemt dat ze erg achteruit gaat.
Vanmorgen zit mevrouw op haar gebruikelijke plekje. Sophie schuift haar koffertje met de ukelele op tafel en langzaam opent ze de koffer. De nieuwsgierigheid van mevrouw is even gewekt, maar verdwijnt weer net zo snel.
Onhandig speelt Sophie een liedje op de ukelele, maar mevrouw toont geen interesse. Diep treurig stopt Sophie het muziekinstrument weer in de koffer. “Dat was niet helemaal goed hè”, jammert ze erbarmelijk tegen zichzelf. “Nee!” klinkt ineens helder de stem van mevrouw Noren en ze schudt haar hoofd met een meewarig gezicht. “Hebt u dan misschien tips voor mij?” vraag Sophie haar. “Jawel”, antwoordt mevrouw. “Maar die gaat u mij zeker niet vertellen”, vraagt Sophie onzeker. Mevrouw schudt overtuigt haar hoofd. “Echt niet?” probeert Sophie een paar keer smekend, maar mevrouw blijft stellig nee schudden.
“En als u het mij nu zachtjes in mijn oor fluistert?” probeert Sophie. Dan verschijnt er ineens een twinkeling in mevrouw haar ogen en ze komt iets naar voren. Sophie buigt ook iets dichter naar mevrouw toe. Waarop mevrouw in Sophie haar oor fluistert: “Os je mina smammi nal mni jomon.” “Oh, dat is een goeie!” roept Sophie lachend uit. “Ik heb er ook eentje.” Weer buigen de twee samenzweerderig naar elkaar. “Mani sola noma jo la je mi”, fluistert Sophie nu. “Ja!”antwoord mevrouw nu met een stralende glimlach.
Blij en opgewekt verlaat Sophie even later de tafel. Mevrouw Noren met een brede lach op haar gezicht achterlatend.
Ik, Gerja, heb me heerlijk laten verrassen door mevrouw van Noren. De tips van mevrouw vertellen me dat niets is wat het lijkt. En dat zonder verwachtingen de mooiste momenten kunnen ontstaan.
Gerja

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X