Home Hulp en Ondersteuning Casemanager voor vader met niet aangeboren hersenletsel?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #42029
  Mantelzorgeljk
  Sleutelbeheerder

  Mijn vriendin zorgt al een aantal jaar voor haar moeder met Alzheimer. Ik zorg sinds kort voor een vader met niet aangeboren hersenletsel. Zij en haar vader hebben een casemanager dementie waar ze op terug kunnen vallen, wij hebben niet zo iemand. Bestaat dat wel voor mensen die iets anders hebben dan dementie? Ik ben benieuwd of iemand hier iets meer over kan vertellen.

  #42506
  Otto de Goeij
  Deelnemer

  Beste, heb je al eens gekeken naar www,hersenletsel.nl? Daar kun je regionaal de afdelingen vinden. Zij kunnen je van informatie voorzien. NAH professionals werkt idd met begeleiding.

  #42656

  Beste,
  Ik zorg ook (nu zo’n 19 jaar) voor mijn vader die een aantal herseninfarcten heeft gehad. Na het overlijden van mijn moeder is deze zorg steeds intensiever geworden en zijn gezondheid neemt steeds meer af.
  Ik heb contact gezocht met de gemeente nu om te kijken of er een zorgondersteuner ingeschakeld kan worden. Ik ben op het punt gekomen dat ik meer advies nodig heb hoe het allemaal verder moet. Want zover ik weet is een casemanager idd alleen bij mensen met dementie.

  Ik moet het bericht vanuit de gemeente nog afwachten.
  Groet, Jolanda

  #42711
  Marjolijn Bruurs
  Sleutelbeheerder

  Hoi Jolanda,
  Ik weet uit ervaring hoe fijn een casemanager dementie is. Heb er veel aan gehad in de zorg voor mijn vader. Bizar dat mensen niet standaard iemand krijgt toegewezen. Zeker als je al langere tijd zorg nodig hebt. Heb je ook al geïnformeerd bij de zorgverzekeraar? Wij kregen deels ondersteuning via gemeente maar ook een extra dagdeel van een zorgbuddy vanuit de zorgverzekering van mijn vader. Het is het informeren altijd waard, toch?

  Groet,
  Marjolijn

  #42719

  Marjolijn,
  Het is het informeren zeker waard!
  Ik ga er ook vaart achter zetten, vooral gezien de situatie wat de thuiszorg aangaat🫣 We kunnen eerdaags een brief ontvangen wat er allemaal aan veranderingen aankomen, dit is nav dat artikel in de krant een aantal dagen geleden.

  Dank voor je reactie en ik houd jullie op de hoogte😉
  😘

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Back To Top