5 augustus 2012

Vandaag vier jaar geleden was de meest bizarre dag ooit, voor mij dan. Ik reed van Enschede naar Oldenzaal en een paar uur later zat ik vol verdriet, ongeloof, opluchting, misselijkheid en vermoeidheid in de tuin van mijn toenmalige schoonouders voor me uit te staren. Deze foto was mijn uitzicht en hoewel jij waarschijnlijk alleen een goed onderhouden tuin ziet staat dit plaatje voor mij symbool voor afscheid.

IMG_0994

Na duizenden ups en downs was er een einde aan het ziekteproces en was daar het begin van het afscheidnemen. Daar ben ik inmiddels wel mee klaar. Hij is er niet meer. Ik ben geen mantelzorger meer. Maar elk jaar op 5 augustus besef ik me wat ik wel heb, hoe mooi én complex het leven is en hoe de ellende zorgt voor kracht en perspectief. Ook besef ik me waarom ik me wil inzetten voor mantelzorgers, omdat we het samen zoveel lichter kunnen maken en er nog veel te veel winst te behalen valt. Liefs aan alle lezers. 

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top