4 miljoen voor “In voor Mantelzorg”..

Ik las van de week op de website van Zorg+Welzijn dat zorgorganisaties, die een goed plan in uitvoering hebben om beter samen te werken met mantelzorgers, een budget kunnen krijgen van het ministerie van VWS. Staatssecretaris Van Rijn stelt voor dit project  geld ter beschikking. 4 Miljoen totaal voor een goede samenwerking met mantelzorgers.. 

 

‘Mantelzorgers, vrijwilligers en professionals vullen elkaar aan,’ zegt staatssecretaris Van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer. ‘Zorg kan alleen passend zijn, als we aansluiten op de persoonlijke situatie van cliënten. De aanwezige mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarvan een wezenlijk onderdeel en dienen daarom betrokken te worden’, aldus Van Rijn.

Zorginstellingen en gemeenten moeten beter samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers bij de hervorming van de zorg. Staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft voor zorgorganisaties, die binnen 1 jaar kunnen laten zien dat de mantelzorger baat heeft bij die betere samenwerking, 4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Het geld is niet extra beschikbaar gesteld, maar onderdeel van een pot met 11 miljoen euro, die eerder dit jaar op aandringen van de Tweede Kamer werd uitgetrokken voor versterking van informele zorg. De politieke partijen die extra geld hebben geëist, willen dat in de zorg niet alleen goed wordt samengewerkt met mantelzorgers maar dat die ook goed worden begeleid.

De 4 miljoen van Van Rijn zal worden verdeeld onder ca. 80 zorgorganisaties die (als hun plan goed genoeg is) gaan meewerken aan “In voor Mantelzorg”, een programma dat aan zorgorganisaties kennis en voorbeeldprojecten biedt op het gebied van informele zorg. Het ministerie van VWS financiert het programma, de uitvoering is in handen van kenniscentra Vilans en Movisie.

Bron: Zorg+Welzijn

Ik ben heel benieuwd hoe dit plan zich gaat ontwikkelen. Wordt ongetwijfeld op deze site vervolgd…

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top