skip to Main Content
Gescheiden Worden Omdat Je Geliefde Naar Een Verpleeghuis Moet. #oproep

Gescheiden worden omdat je geliefde naar een verpleeghuis moet. #oproep

De opname van je naaste in een verpleeghuis betekent een definitieve scheiding en een einde aan het leven dat jullie zo vertrouwd was. Dat is ingrijpend en pijnlijk. Aan de ene kant heb je verdriet om het afscheid, aan de andere kant voel je wellicht opluchting dat je de zware zorgtaak hebt kunnen overdragen. Maar dat het impact heeft moge duidelijk zijn.

Op Facebook kwam ik het volgende bericht tegen. En ondanks dat ik persoonlijk vindt dat familieherenigingen onder bepaalde omstandigheden echt moeten gebeuren, snap ik de radeloosheid van dit bericht:

 

 

De Wet langdurige zorg (Wlz) biedt tegenwoordig gelukkig wel mogelijkheden voor jou, om met je partner mee te verhuizen maar er moet wel ruimte voor zijn bij de instelling. Kies je ervoor om bij je partner te blijven, dan kan dit alleen bij een zorginstelling die hiervoor een geschikt appartement beschikbaar heeft. De meeste reguliere zorginstellingen hebben een beperkt aantal appartementen voor echtparen. Heeft je partner een indicatie voor verblijf op een gesloten afdeling, dan kun je als partner niet meeverhuizen naar die afdeling.

Om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp, ben ik op zoek naar mensen die noodgedwongen gescheiden leven van hun partner in een verpleeghuis. Het is de bedoeling dat ik naar je toe kom om je interviewen voor een artikel op Mantelzorgelijk. Ik ben namelijk van mening dat het belangrijk is om ook deze kant van mantelzorg te belichten. Voor mantelzorgers die hetzelfde lot ondergaan maar ook voor mantelzorgers die het nog staat te wachten. Je kent ons motto: delen helpt! Help jij mee?

Stuur asjeblieft een mailtje naar marjolijn@mantelzorgelijk.nl en ik neem zsm contact met je op.

Ik hoop iets van je te horen!

 

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X