skip to Main Content

02 Podcast M.A.M.: De Voorbode

Op voorhand dacht ik dat ik er langer over zou doen om de podcasts te gaan maken, maar het is gemakkelijker dan ik dacht. Dit wel met dank aan mijn geliefde moet ik eerlijk zeggen, want hij is erg thuis is opnamen maken. HIj dan met muziek, maar ook met podcasts heeft hij de nodige ervaring.

Eerder had ik hem verteld wat ik wilde doen, en hij vond het prima. Niets meer en niets minder. Tot hij mijn eerste podcast had gehoord en en nu helemaal begreep wat mijn bedoeling was. Ja, mensen schijnen dus minder te lezen. Dat zullen toch meer de jongeren zijn denk ik dan. Toch komt dementie tegenwoordig vaak ook voor bij jongere mensen, die dus nog jonge kinderen hebben. Voor die jongeren lijkt me dan luisteren gemakkelijker dan zelf lezen.

Van mama weet ik dat bij de beginnende dementie haar concentratie vlot weg was en ze het niet volhield om veel te lezen. Daarom ook voor die categorie mijn podcasts. Wat ik er wel nadrukkelijk bij wil zeggen: Dit zijn onze ervaringen! Dit is ook vooral hoe ik ermee omga. Dat zal lang niet iedereen willen/kunnen doen, dat begrijp ik ook. Het enige wat ik met mijn blogs (en nu podcasts) bedoel is om anderen troost te bieden (je bent niet de enige die het meemaakt) en misschien ideeën te geven (ik kan me voorstellen dat je denkt dat jezelf het wiel opnieuw moet uitvinden, dat had ik ook). Het gaat me niet om wat je MOET doen, maar om wat je KUNT doen. Hieraan hoop ik een kleine bijdrage te kunnen leveren.

Voor nu de podcast met hoe de voorbode bij ons was. Als je luistert denk je misschien dat ik echt steke-blind ben geweest, maar ik had echt niets door! Daar kom ik aan het einde in de podcast op terug, met mijn visie hierin.

 

Avatar

Dyezzie Engel

Mijn naam is Franka, maar ik blog onder de naam Dyezzie. Sinds 2014 blog ik over persoonlijke zaken op www.dyezzie.nl. Sinds 2013 weten we dat mijn moeder Alzheimer heeft. Pas sinds eind 2015 blog ik ook hierover met haar goedkeuring. Hierin schrijf ik wat er allemaal gebeurt met haar, maar ook hoe het voor mij is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X