skip to Main Content

Ken je de vaste schrijvers van Mantelzorgelijk al? Hier zijn de leden van ons blogteam. Wil je zelf een verhaal delen op Mantelzorgelijk? Neem dan even contact op via redactie@mantelzorgelijk.nl

Tip: Volg je favorieten! Als je onderaan een artikel op de naam (of foto) van een auteur drukt, krijg je een overzicht van alle stukken die deze blogger heeft geschreven. De meesten bloggen op een vaste dag.

Adelheid Roosen maakt theater en televisie. Na een documentaire en een voorstelling over haar moeder, die de ziekte Alzheimer had, ontwikkelde zij het concept AlzheimerFluisteren. Daarover geeft ze regelmatig workshops. Op Mantelzorgelijk deelt Adelheid haar visie van ‘loslaten en genieten’.

 

 

Agnes Ooms is een oude bekende op deze website.  Jarenlang was zij mantelzorger voor haar vader met Alzheimer en schreef vele Arie in Wonderland blogs, die wij hier wekelijks deelden. Agnes heeft een mooie kijk op het leven en schrijft tegenwoordig exclusief voor Mantelzorgelijk over mantelzorgzaken.

 

 

Aletta Makken is gemeenteraadslid GroenLinks in Steenwijkerland met onder andere jeugdzorg en wmo in haar portefeuille en zelfstandig fondsenwerver.
Daarnaast is ze initiatiefnemer van het platform Internationale Vrouwendag en voorzitter van Stichting Levensblij die gezinnen ondersteunt met zorgintensieve kinderen.
Ze is een alleenstaande moeder van 4 kinderen waarvan de jongste twee nog thuis wonen.

 

Nadat de moeder van Angelique Bangert in 2010 werd getroffen door een CVA, liet haar geheugen haar steeds vaker in de steek en werd ik haar mantelzorger. In 2015 kreeg zij de diagnose ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie. Sinds maart 2017 woont zij in een kleinschalig woonzorgcentrum bij Angelique in het dorp. Om voor zichzelf alle zaken op een rijtje te zetten is Angelique, toen duidelijk werd dat mams ging verhuizen, op Facebook begonnen met Onze wereld met meneer Alzheimer. Verhalen over het pad dat zij als familie bewandelen met hun moeder in haar wereld met meneer Alzheimer.

 

Anita Korff de Gidts leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij een zelf moeder met ms. Daarnaast is Anita echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en bestuurslid van stichting de hond kan de was doen. Voor Mantelzorgelijk heeft Anita al heel veel blogs over haar leven geschreven. Daarnaast delen wij haar verhalen door de ogen van Butler, de mantelzorg4voeter

 

 

Barbara Mounier

Barbara Mounier is mede-oprichter van Mantelzorgelijk. Zij schrijft over alle ontwikkelingen in de mantelzorg. Samen met Marjolijn heeft zij als bestuurslid de afgelopen 4,5 jaar van Mantelzorgelijk een volwaardig platform door en voor mantelzorgers gemaakt. Inmiddels heeft Barbara haar taken als bestuurslid neergelegd maar blijft ze ons natuurlijk wel volgen.

 

 

Cilla’s vriend heeft hartproblemen. Op haar website Hartstukjes schrijft ze blogs uit het hart, over het hart.

 

         

     

                                    

Claudia Otten is fotografe en woont met haar man en dochter in Amsterdam. Zij maakt reportages voor Mantelzorgelijk, denkt vanaf het allereerste begin mee over het format van het platform en plaatst regelmatig foto’s met het thema ‘Mantelzorg’ op de site. Claudia is tevens de bedenker van de unieke ‘mantelzorger in beeld’ fotoreportage. Claudia is tevens bestuurslid van Stichting Mantelzorgelijk.

 

 

IMG_6057Dyezzie Engel heet eigenlijk Franka, maar ze blogt over persoonlijke zaken onder de naam Dyezzie op haar site dyezzie.nl. Sinds 2013 weet ze dat haar moeder Alzheimer heeft. Sinds een jaar schrijft ze hierover met haar moeders goedkeuring. In haar verhalen beschrijft Dyezzie wat er allemaal gebeurt met haar moeder, maar ook hoe het voor haarzelf is.

 

 

ericAH2LR

Eric Wirken is mantelzorger, een trotse mantelzorger. Hij geeft zijn vrouw deze zorg. In het dagelijkse leven loopt hij tegen problemen op, niet begrijpen vanuit mensen om hem heen, maar ook de combinatie werk en mantelzorg. En ook zijn eigen zorg. Kortom, genoeg ruimte voor delen van ervaringen, op zijn Facebookpagina ‘Ik ben Mantelzorger’ en natuurlijk op Mantelzorgelijk.

 

 

 

fatos-1-250x150De vader van Fatos Ipek-Demir heeft Alzheimer sinds 2012. Samen maken ze veel mee. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame. Daarover schrijft ze op haar Facebookpagina en op Mantelzorgelijk.

 

 

Gerja Visscher is medewerker van zorginstelling Interzorg Noord Nederland. Als miMakker Sophie gaat zij op bezoek bij mensen (ouderen en jongeren) met dementie. Haar belevenissen deelt ze op haar eigen Facebook pagina, De wondere wereld van miMakker Sophie, en op Mantelzorgelijk

 

 

Ingrid Keestra (50) schrijft op een positieve manier over mantelzorgen bij dementie. Ze is marketingadviseur en al 13 jaar ervaringsdeskundige als mantelzorger voor haar moeder met alzheimer. Als geboren optimist vond ze haar eigen weg in de wereld van dementie. Ze schreef er een boek over: Mantelzorger der liefde (www.mantelzorgerderliefde.nl), waarmee ze wil uitdragen dat het niet alleen maar kommer en kwel is, maar dat er ook ruimte is voor verwondering, ontroering en plezier. Ingrid spreekt ook over mantelzorg en dementie, bijvoorbeeld in Alzheimer Cafés en verpleeghuizen. Ze is getrouwd, moeder van een zoon en woont in Goor.

 

Ingrid van der Voort

Ingrid van der Voort werkt in de thuiszorg. Ze schenkt graag werkelijke aandacht aan mensen, bijvoorbeeld door het vervaardigen van ‘HerinneringsKunst’. Ingrid zorgt samen met haar broer en echtgenoot, vooral als dochter van, voor Kees. Haar vader heeft Lewy Body Dementie, en verblijft op een kleinschalig wonen afdeling.

 

 

Jacomien zorg om Daan portretfotoJacomien (47) is getrouwd met Paul (55) en moeder van Daan (14) en Gijs (7). Daan is ernstig meervoudig gehandicapt en dat heeft grote gevolgen voor het hele gezin. Intensieve zorg doet iets met een mens. Dat put uit, maakt intens moe. Thuis is de beste plek voor een kind… tot het ten koste gaat van iedereen. En juist dat dreigde te gebeuren. Daarom is Daan verhuisd naar zijn tweede thuis op een zorgboerderij. In haar wekelijkse blog op de site ‘Vrolijk Zorgenkind’ schrijft Jacomien over haar bijzondere gezinsleven.

 

Janneke (45) is getrouwd met Ronald. Ze hebben drie kinderen, een meisje van 18 en twee jongens van 15 en 10 jaar. De oudste heeft ADD en de jongste PDD NOS. Op Mantelzorgelijk vertelt Janneke voornamelijk over de zorg voor hun middelste. Timon heeft klassiek autisme en een verstandelijke beperking. Hij woont in een woon- en behandelgroep en logeert één keer in de twee weken een weekend thuis.

 

Julie

Julie is kunstschilder en moeder van twee kinderen van 15 en 9, waarvan haar oudste klassiek autisme met een licht verstandelijke beperking heeft. Voor Mantelzorgelijk schrijft ze over Beers Wereld.

 

 

15036433_1323577254341577_8023757409031657305_nKees Hoekstra is vader van Christy, die lijdt aan een vorm van autisme. Kees schrijft regelmatig op zijn Facebookpagina “Ik heb een autistisch kind” over hun ervaringen. Kees hoopt met zijn blogs begrip voor autisme te creëren.

 

 

 

Leonieke Wiertz

Leonieke Wiertz schrijft over de zorg voor dochter Marilou (19) met het Rett Syndroom. Haar humor en oplossingsgerichte denkwijze houden haar op de been. “Als het er niet is moet je het zelf creëren!” Zo is Leonieke bestuurslid van ISAAC- nf, schrijft ze haar blog Marilouwiertz.nl en ontstond haar bedrijf Uit als Thuis. Maar bovenal is ze moeder van drie dochters!

 

 

Linda Duijkers is een alleenstaande moeder met een puber die zowel diabetes type 1 als hyperthyreoïdie heeft. Zij heeft intensief gezorgd voor haar buurvouw, die op 90-jarige leeftijd overleed. En nu ondersteunt zij haar moeder die mantelzorger is voor haar vader (Lewy Body Dementie met Parkinsonisme) met praktische zaken. Linda deelt haar verhalen over het zorgen voor en hoe het voor haar is om mantelzorger te zijn waarbij ze haar eigen emoties niet uit de weg gaat.

 

Als kind groeide Lida Zegel op met ouderen: een overgrootvader en oudoom in huis en een overgrootmoeder met dementie in het verpleeghuis. In 2008 volgde Lida de opleiding tot miMakker en leerde ze nog meer over contact maken bij dementie. Deze expertise is de basis van haar eigen bedrijf MaatContact. Voor Mantelzorgelijk deelt zij haar ervaringen en geeft tips voor contact

 

 

Margreet van der Voort is ervaringsdeskundige en veranderkundige. Ze spreekt en schrijft over vraagstukken in het sociaal domein en de (mantel)zorg. Hiervoor kijkt en luistert ze met een open blik naar alle mensen die ze tegenkomt. Daarnaast adviseert Margreet vanuit een adviesgroep het college van burgemeester en wethouders en probeert ze een brug  te slaan tussen het gemeentelijk aanbod en de behoefte van mantelzorgers. Tja, je ziet het pas als je het snapt……of je snapt het pas als je het ziet. Maakt haar niet uit hoe, als het maar beter op elkaar aan gaat sluiten en vooral simpeler wordt.

 

Mariette Otten McGovern is freelance vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten. Voor Mantelzorgelijk spot en vertaalt zij artikelen uit het Engels.

 

 

 

Mariska van Gennep is weduwe, haar man Sjonny overleed in april 2017 aan ALS. Mariska schrijft over hoe het was om mantelzorger te zijn van een ernstig zieke man zonder vooruitzichten, en over hoe het nu met haar gezin gaat. Haar moeder komt regelmatig langs in haar blogs. Haar boek “ALS heb je niet alleen” over Mariska’s gezin, ALS en in balans blijven – met tips voor mantelzorgers – is uit.

 

 

Marjolijn Bruurs is ondernemer, een enorme netwerkbouwer en tevens bedenker, oprichter én het gezicht van Mantelzorgelijk. Als mantelzorger van een vader met alzheimer schrijft ze bijna dagelijks op de site. Samen met Margreet van der Voort, Aletta Makken, Claudia Otten en alle bloggers werkt zij eraan om van Mantelzorgelijk het grootste en meest veelzijdige platform voor mantelzorgers te maken.  Marjolijn is voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk. Heb je een vraag of een idee voor samenwerking? Neem dan contact op via marjolijn@mantelzorgelijk.nl.

 

Martha Wieling heeft ruim vijf jaar geleden haar man, toen 48 jaar, verloren aan kanker. Ruim zes jaar heeft zij met kanker in het gezin geleefd. Haar ervaringen heeft ze , na het overlijden van haar man, omgezet in het volgen van een LifeCoach opleiding en ze heeft zich gespecialiseerd in het coachen van mensen die geraakt zijn door kanker. Ze blogt over haar ervaringen met kanker binnen het gezin en als coach. Haar schrijfstijl is herkenbaar aan een nuchtere kijk op het leven met een gevoelig randje.  Meer lezen van Martha? www.lifecoachmarthawieling.nl

 

Wij zijn Lia van Eisden (links) en Nina Ketting (rechts), naast “kind van” zijn wij ruim 10 jaar mantelzorger voor onze ouders. Sinds vorige jaar november is dit alleen nog voor onze moeder. Pap heeft na jarenlang de ziekte van Alzheimer gehad te hebben ons verlaten.
Vanaf 2018 hebben we van mantelzorgondersteuning ons werk gemaakt omdat we zelf tegen allerlei muren aangelopen zijn waarvan we het bestaan daarvoor niet eens wisten! Wij zetten ons met onze organisatie Actief Inzicht in om mensen te helpen de juiste hulp te krijgen en houden.

 

Heb je zelf zin om te schrijven voor Mantelzorgelijk? Neem dan even contact op via marjolijn@mantelzorgelijk.nl, dan kijken we naar de manier die het beste bij jouw leven past.

Wil je weten wie er nog meer heeft meegewerkt aan Mantelzorgelijk? Kijk op deze pagina naar nog veel meer schrijvende mantelzorgers, die hun verhalen via het platform hebben gedeeld.

 

 

 

Back To Top
X