skip to Main Content

Boektip met winactie: ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’ van onze eigen Anniek

op bezoek bij een dierbareMorgen, op 3 februari, verschijnt het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’. Met ruim 60 ideeën om samen te genieten. Het is geschreven door onze eigen Mantelzorgelijk- gastblogger Anniek Kramer en Marcelle Mulder. Een prachtig boek, vol tips en inzichten voor het omgaan met dementie bij een dierbare. En het leuke is: jij kunt een exemplaar van dit boek winnen!

Anniek vertelt: ‘We hebben dit boek geschreven naar aanleiding van de dementie, waar Marcelles vader en mijn ouders de laatste jaren van hun leven aan leden. We ontdekten dat als het ons lukte om open en ontvankelijk contact met hen te maken, er bijzondere momenten samen ontstonden. We merkten ook, dat het – net als voor ons – moeilijk kan zijn om op bezoek te gaan bij een dierbare met dementie. Het is immers lastig om een gesprek te voeren, ze herkennen je wellicht niet meer en zijn ze niet zo weer vergeten dat je geweest bent? Wat heeft het dan voor zin om te gaan?’

Dit boek helpt mensen letterlijk over de drempel. Het geeft een korte en heldere uitleg over wat dementie met iemand doet en hoe het je relatie beïnvloedt. Vervolgens is er aandacht voor het maken van écht contact. Het grootste deel van deze praktische gids is gewijd aan allerlei concrete ideeën om een bezoek leuker en waardevoller te maken. Denk aan ideeën op het gebied van muziek, eten en drinken, verhalen, oude foto’s etcetera.

Anniek KramerAnniek: ‘We hopen dat je ervaart dat er vaak veel mogelijkheden zijn om contact te hebben met je dierbare met dementie en dat je in dat contact beiden van onschatbare waarde kunt zijn, al kan die ander dat niet altijd meer met zoveel woorden zeggen.‘

Het boek kost € 15. Bij bol.com is een stukje van het boek in te zien (inkijkexemplaar).

En het leukste bewaarden we voor het laatst: morgen hebben we een bel-en-win-actie op de site!

 

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X